»Meter in pol pri isti mizi je nerazumljiv pogoj.«
»Doseči moramo namreč ustrezno ravnovesje med omogočanjem turistične ponudbe in zagotavljanjem ustreznih pogojev za dolgotrajen najem.«
»Nemudoma naj se odpravi pogoj tri metre razdalje med mizami in omejitev štirih oseb za isto mizo. Odpravi naj se tudi pogoj PCT za vstop v notranjost gostinskih lokalov.«
»Nekateri dajejo odpovedi, drugi grejo v stalež. Nekateri, ki so prišli, ko so videli, kakšni so pogoji, plača, so rekli: raje gremo nekam drugam delat ... To je moja 12. zaposlitev v 13 letih.«
»December je mesec praznovanj in ob obstoječih pogojih panoga ne bo poslovala rentabilno. Nadomestila za skrajšan delovni čas delavcev so zato nujno potrebna, če želimo ohraniti podjetja v tej panogi.«
»Ob ponovnem zagonu dejavnosti so bila likvidnostno izčrpana, soočala so se z odlivom kadra v druge panoge, hkrati pa so morala poslovati pod posebnimi pogoji zagotavljanja varnosti in zdravja v času zaostrenih epidemičnih razmer, kar je ponovni zagon dejavnosti še dodatno otežilo.«
»Naš cilj je bil jasen. Z dvigom najnižje osnovne plače smo želeli vsaj deloma poseči v izrazito nizke plače v gostinski dejavnosti.«
»V Sindikatu delavcev gostinstva in turizma (SGIT) smo skupaj z več tisoč zaposlenimi odločeni, da javno povemo, da je bilo zadnjih 10 let zapostavljanja delavk in delavcev v panogi gostinstva in turizma dovolj!«
»Gostinstvo je eden od temeljev turizma in zaradi gostinstva tudi dosegamo tako dobre rezultate v turizmu.«
»Najprej je bila poslana na začasno čakanje, nato pa ji je bilo rečeno, da naj pride čistit prostore lokala, a naj bo zaprta v kuhinji, da slučajno kdo ne bi videl, da dela.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju